4.Daniel RubioSi busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Aquesta frase popularitzada per Albert Einstein reflecteix una circumstància que es dóna amb molta freqüència en la societat. Davant d'un determinat problema hi ha persones que repeteixen una i altra vegada el mateix procediment per a resoldre-ho aconseguint nuls resultats.

Mas Carandell ha estat l'escenari de la presentació de Coop Camp, la primera xarxa d'ateneus cooperatius del Camp. Un projecte que ens ha d'oferir noves oportunitats de generar ocupació de qualitat al territori. I es que estem convençuts que promovent fórmules alternatives d'economia social després que s'hagi demostrat que "part del model que ens va dur a la crisi estava equivocat" ha estat una de les vies que volem promoure des de la regidoria d'ocupació.

L’economia social i cooperativa forma part de l’ampli espectre d’opcions que fan de l’activitat econòmica un espai de creixement personal, professional i col·lectiu. Les cooperatives són una altra opció que responen a un model d’economia responsable en què l’aplicació de valors humans al món de l’empresa és a la base de l’estratègia de negoci. Un model que està esdevenint amb força, transformador de realitats socials i empresarials.

I, sobretot, una opció que posa en valor, un cop més, el que des de sempre ha estat un element d’identitat de la realitat econòmica i social de casa nostra. Malgrat que la denominació “economia social i cooperativa” sembli nova, aquesta tradició existeix a Catalunya des de fa molts anys, és a la base de molts projectes que s’han anat concretant, amb major o menor envergadura, en diferents sectors d’activitat. En el cas de Reus, ciutat d’emprenedoria i de voluntat d’innovació, aquesta capacitat d’unir esforços i voluntats entre persones per impulsar projectes col·lectius, des de la identificació dels nostres punts forts, és una constant en la nostra història econòmica i explica la diversitat dels nostres sectors productius.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, CoopCamp, presentat a Mas Carandell, ens situa també en aquest mapa com a referent: obrint nous espais d’activitat, evolucionant en les formes de produir i consumir, detectant noves oportunitats laborals i professionals, ampliant la projecció dels nostres productes i consolidant la també llarga història de relacions, complicitats i sinergies amb les comarques i els pobles de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

Mitjançant Mas Carandell, una de les 20 entitats membre de CoopCamp, es ratifica el compromís del consistori per donar-hi suport, més enllà de comptar amb punt d’assessorament obert al públic. Perquè és una iniciativa engrescadora, en sintonia amb la seva trajectòria de més de 25 anys establint sinergies amb el territori per fomentar l’ocupació de qualitat i els projectes professionals i empresarials que graviten al voltant de la innovació, la qualitat, la connexió amb la realitat socioeconòmica local i la capacitat de treballar en xarxa amb altres territoris.

Daniel Rubio és regidor de Medi Ambient i Ocupació.

 

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuració del seu navegador, vostè accepta l'us

Acepto

Subscriu'te a les nostres noticies

ELS PILARS D'ARA REUS

El passat és història, el present és passat i el futur és desconegut, anònim i fins i tot màgic.

Aquesta web que teniu davant dels vostres ulls és un breu i simbòlic recull del treball dut a terme per un ampli grup de persones que, amb responsabilitat ciutadana i amb l’ajut de molts ciutadans, defensem els interessos de la nostra estimada ciutat, Reus.

Ens sentim orgullosos de treballar per Reus – sense esperar res a canvi – per damunt de qualsevol ideologia política i de qualsevol bandera. Hem creat i desenvolupat propostes 100x100 municipalistes i hem sigut valents en totes les nostres actuacions. Aquest és el nostre valor afegit.

Ens posem davant de vosaltres per dir que som i serem defensors dels drets dels ciutadans de Reus i que amb el vostre suport i ajuda farem de la nostra, una ciutat més digna.

El futur de Reus passa pel treball ben fet i per Ara Reus només existeixen tres conceptes: Suor, feina i constància.

Moltes gràcies a tots els que confieu en nosaltres, que cada vegada sou més.

Ara Reus

Ara Reus és un grup municipal independent, que no depen de cap ideologia política i que no està sotmesa a les manipulacions polítiques de Barcelona o Madrid.

El futur de la política local passa per la gestió independent del municipi administrada per tècnics, que ens permetrà treballar sense premisses marcades ni línies d’actuació preestablertes, i això només es pot aconseguir des d’un
partit purament municipal.

Els valors d’Ara Reus són la responsabilitat, credibilitat, honradesa, humilitat i el servei al ciutadà.

Ara Reus és una formació sense personalisme on per damunt de qualsevol cosa està el treball en equip i la voluntat de pensar – primer – en la nostra ciutat,Reus.

Som de Reus i defensem, únicament, els interessos de la nostra ciutat.