4.Daniel RubioEl passat dijous 17 d’agost es van produir els fatídics atemptats terroristes a la Rambla de Barcelona i hores més tard, un de frustrat a la nostra ciutat veïna de Cambrils gràcies a la ràpida resposta i al desplegament dels Mossos d’Esquadra i altres cossos de seguretat. De fet, la Guàrdia Urbana de Reus va cedir alguns vehicles als mossos i en tot moment van estar a disposició de la operació policial. Crec que també es de rebut agrair la seva actitud. Dit això, torno a línia principal d’aquest article.

Leer más...
 

Jordi Cervera CarnetMai com ara l’esport per a tothom s’havia fet tan present a la ciutat. Els èxits de participació d’aquest diumenge a la Cursa de la Dona de Reus, amb 1.650 inscripcions, o en la convocatòria de les caminades populars, la bicicletada popular en benefici de la Fundació Noelia o la primera Ekidem són exemples prou contundents d’aquesta afirmació.

Leer más...
 

2.DanielRubio FUE MediAmbient AraReusÉs innegable que hi ha una opinió generalitzada que considera que l'obertura d'una nova activitat és sinònim de paperassa i d'hores fent gestions burocràtiques. En els darrers anys i degut a la crisi econòmica que encara patim, hem vist com un gran nombre d’empreses i comerços tancaven i l’atur augmentava de manera exponencial

Leer más...
 

4.Daniel RubioSi busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Aquesta frase popularitzada per Albert Einstein reflecteix una circumstància que es dóna amb molta freqüència en la societat. Davant d'un determinat problema hi ha persones que repeteixen una i altra vegada el mateix procediment per a resoldre-ho aconseguint nuls resultats.

Leer más...
 

4.Daniel RubioEl balanç d’atur a Reus ens mostra 1.059 persones menys en atur entre gener i desembre del 2016. Una bona notícia per encarar positivament el 2017 però que no significa el final de la crisi. No obviem que les dades també dibuixen escenaris poc favorables: l’ocupació temporal creix enfront la fixa, el col·lectiu de persones aturades de llarga durada segueix essent el 40% de les persones en atur, persones amb formació superior segueixen ocupant llocs de baixa o mitjana qualificació, els salaris són baixos,... Totes elles, situacions que posen de manifest que tot i anar pel bon camí cal afrontar l’enemic de la precarietat laboral.

Leer más...
 

JosepM Pujol Ara ReusLes darreres setmanes hem omplert les pàgines, mòduls i minuts de molts els mitjans de comunicació locals i alguns de nacionals perquè la segona ciutat més important de Catalunya, Reus, no havia aprovat els pressupostos municipals; i tot per manca de voluntat política. En el ple municipal del 23 de desembre, el govern Convergència i Unió de Reus es va quedar en solitari i no va rebre els suports necessaris per tirar endavant el que en diem full de ruta econòmic que qualsevol ciutat necessita per dur a terme els projectes i les obligacions comptables.

Que n’hagués estat de fàcil per un partit a l’oposició com Ara Reus posar més pals a les rodes, enrocar-se en el NO i desgastar a un govern que actualment està en minoria. Però realment aquest posicionament era bo per la ciutat i pels ciutadans de Reus? Què haguéssim guanyat com a reusencs prorrogant uns pressupostos? La resposta és evident, doncs la ciutat hauria entrat en una situació de caos continuada atès que l’erari municipal s’hauria congelat.

Leer más...
 

Cori Fargas CarnetL'atzar és ben capriciós i ha fet coincidir sobre la "salut municipal" de la ciutat de Reus –ciutat que Forges pintava en solitari a la pell de brau- en un mateix moment històric dues manifestacions d'una mateixa crisi institucional de la ma de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) aprovada per l’Estat: una organitzativa i una altra competencial.

La primera, la de SAGESSA -i del seu omnipotent paraigües, el holding públic INNOVA, hores d'ara ja finiquitat, mercès a l'acció, per cert, d'Ara Reus- deriva de l'esgotament d'un sistema organitzatiu del sector públic local fonamentat en l'arquitectura jurídica i l'enginyeria econòmica i construït sobre un malentès concepte de servei públic.......

Leer más...
 

Jordi Cervera CarnetAristòtil va definir la política com "l'art del possible" i jo encara aniria més enllà i diria que també hauria de ser “l’art del impossible”. La “inèrcia" en qualsevol àmbit és el nostre enemic, i en la política també. Aquesta ens impedeix fer les transformacions i adaptar-nos a les necessitats que són imprescindibles per fer front als canvis de cada moment.

Reus té en l’actualitat un deute acumulat de 355 M€ entre Ajuntament i Empreses municipals i la Llei estatal de Racionalitzaciói Sostenibilitatdel'Administració Local (LRSAL) ens obliga a baixar la ràtio d’endeutament, en cas contrari la nostra ciutat perdria competències en educació, sanitat, serveis socials...

Leer más...
 

JordiCoriEl teixit social, associatiu i empresarial reusenc sempre havia estat un motor indispensable i privilegiat en el marc de la nostra ciutat. Aquest treball incondicional des de la vessant del municipalisme ha anat minvant durant el darrers deu anys, quedant en la reserva.

Fins l’arribada d’ara Reus no havia hagut cap partit polític a l’Ajuntament de Reus que tingués en la seva essència i naturalesa un esperit purament municipal. Aquest és un dels nostres valors diferenciadors que hi ha entre la nostra formació i la resta dels partits. Ara bé, som conscients que la ciutat de Reus no viu aïllada de l’entorn globalitzat i que, per tant, també està connectada a la xarxa socioeconòmica del país. És per això que totes les propostes que treballem són municipals però les analitzem dintre d’un entorn més ampli.

Leer más...
 

Página 1 de 2

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuració del seu navegador, vostè accepta l'us

Acepto

Subscriu'te a les nostres noticies

ELS PILARS D'ARA REUS

El passat és història, el present és passat i el futur és desconegut, anònim i fins i tot màgic.

Aquesta web que teniu davant dels vostres ulls és un breu i simbòlic recull del treball dut a terme per un ampli grup de persones que, amb responsabilitat ciutadana i amb l’ajut de molts ciutadans, defensem els interessos de la nostra estimada ciutat, Reus.

Ens sentim orgullosos de treballar per Reus – sense esperar res a canvi – per damunt de qualsevol ideologia política i de qualsevol bandera. Hem creat i desenvolupat propostes 100x100 municipalistes i hem sigut valents en totes les nostres actuacions. Aquest és el nostre valor afegit.

Ens posem davant de vosaltres per dir que som i serem defensors dels drets dels ciutadans de Reus i que amb el vostre suport i ajuda farem de la nostra, una ciutat més digna.

El futur de Reus passa pel treball ben fet i per Ara Reus només existeixen tres conceptes: Suor, feina i constància.

Moltes gràcies a tots els que confieu en nosaltres, que cada vegada sou més.

Ara Reus

Ara Reus és un grup municipal independent, que no depen de cap ideologia política i que no està sotmesa a les manipulacions polítiques de Barcelona o Madrid.

El futur de la política local passa per la gestió independent del municipi administrada per tècnics, que ens permetrà treballar sense premisses marcades ni línies d’actuació preestablertes, i això només es pot aconseguir des d’un
partit purament municipal.

Els valors d’Ara Reus són la responsabilitat, credibilitat, honradesa, humilitat i el servei al ciutadà.

Ara Reus és una formació sense personalisme on per damunt de qualsevol cosa està el treball en equip i la voluntat de pensar – primer – en la nostra ciutat,Reus.

Som de Reus i defensem, únicament, els interessos de la nostra ciutat.