2.DanielRubio AraReus MediAmbient Greencities2017L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, participa al Greencities, Fòrum d'Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, una de les trobades més importants que s’organitzen a l’estat espanyol sobre gestió urbana intel·ligent i sostenible, i que té lloc a Màlaga els dies 7 i 8 de juny. Aquesta és la segona edició que Reus participa en aquest fòrum, i en aquesta ocasió ho fa com a ciutat convidada per l’organització.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha participat aquest dimecres, 8 de juny, en una ponència sobre “Casos d’èxit d’smart cities” en el marc del Green Lab, el programa del fòrum on institucions i empreses donen a conèixer les últimes novetats del sector i mostren els seus productes i serveis.

Greencities preveu la participació de més de 8.000 professionals, més de 400 inversors amb una capacitat global estimada de 500 milions d'euros, al voltant de 600 startups i prop de 300 ponents.

Greencities és un espai on representants d'administracions públiques i institucions entren en contacte amb professionals vinculats al desenvolupament d’smart cities per tal de presentar i posar en comú solucions i casos d'èxit per satisfer les demandes de les ciutats i generar oportunitats de negoci. El ventall temàtic és ampli: edificació i rehabilitació sostenible, eficiència energètica, desenvolupament de ciutats intel·ligents, gobernança, mobilitat intel·ligent i oportunitats de finançament, entre altres.

Car-sharing
El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha presentat aquest al cicle de ponències del Green Lab i a les sessions de networking del Greencities el projecte de car-sharing en que treballa l’Ajuntament. Daniel Rubio afirma que “l’objectiu de la participació municipal en aquest fòrum és donar a conèixer el projecte i buscar possibles aliances amb un soci tecnològic que proveeixi el software necessari, els vehicles o una solució claus en mà”.

L'Ajuntament disposa d'una flota de vehicles amb una antigüitat mitjana d'uns 13 anys, amb la qual cosa es creu necessari renovar-la. Els vehicles realitzen uns 3.500km a l'any, i durant moltes hores, tardes i caps de setmana estan infrautilizats.

El projecte amb què treballa l’Ajuntament preveu renovar la flota per vehicles elèctrics i que aquests estiguin disponibles en format car-sharing. En períodes no laborables (tardes i caps de setmana) es posarien a disposició dels usuaris particulars per a les seves gestions privades mitjançant el sistema de pagament per temps, i una aplicació digital per tramitar-ne la gestió.

Amb tot, el projecte vol donar un nou impuls al vehicle elèctric i al format de car-sharing, reduint el volum de vehicles (es considera que un vehicle en car-sharing equival a uns 10 vehicles particulars), les emissions i el soroll ambiental.

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuració del seu navegador, vostè accepta l'us

Acepto