Jordi Cervera Ara Reus Esport Reus de Bon CorCoincidint amb el Dia Internacional de l’Activitat Física les regidories de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus conjuntament amb Grup SAGESSA i RELLSA, presenten els seus projectes per prescriure i facilitar l’accés a la pràctica d’exercici físic d’una àmplia franja d’edats per tal de contribuir a la salut i qualitat de vida de les persones.

El sedentarisme és una de les cinc primeres causes de risc global de mortalitat d’àmbit mundial i es pot considerar una epidèmia que provoca la disminució de la capacitat funcional de la població la qual cosa augmenta la incidència-prevalença de les malalties cròniques o bé les agreuja i genera un augment de la morbimortalitat i de la despesa sanitària. Estudis desenvolupats per la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, presentats a congressos i publicats o pendents de publicació en revistes mèdiques, posen de manifest que l’exercici físic prescrit amb bases mèdiques (especialistes en medicina de l’esport - fisiologia clínica) en pacients sedentaris amb factors de risc cardiovascular, millora la condició física, la tolerància a l’esforç, el perfil lipídic, el pes i l’índex de massa corporal i, per tant, contribueix a disminuir la morbimortalitat.

Prescripció d’exercici físic al CAP Marià Fortuny
Amb aquesta mateixa finalitat de prescriure exercici físic i de fer un seguiment acurat de l’evolució dels resultats d’aquesta pràctica el CAP Marià Fortuny, ha iniciat un projecte de salut comunitària per tal de prescriure i recomanar l’exercici físic com una eina per combatre diferents patologies mèdiques i millorar els factors de risc i especialment la qualitat de vida dels pacients.

La prescripció d’activitat física va dirigida a tots els pacients amb patologies cròniques (hipertensió arterial, diabetis mellitus, dislipèmia, sobrepès i/o obesitat. A aquests pacients se’ls visita de forma individual i en funció de la seva història clínica se’ls prescriu l’activitat física més adequada per a cada persona. Aquesta activitat estarà coordinada amb Reus Esport i Lleure de manera que es podrà derivar els usuaris al pavelló olímpic per tal de desenvolupar l’exercici físic.

Per altra banda, aquest matí i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física un grup d’usuaris del CAP participen en una caminada pel barri. A partir d’ara el CAP programarà caminades amb una periodicitat setmanal.

Reus de Bon Cor
En aquesta mateixa línia la Regidoria d’Esports mitjançant RELLSA vol contribuir a tancar el cercle i facilitar l’accés a l’exercici físic de manera coordinada amb els diferents agents de salut mitjançant el programa municipal Reus de Bon Cor, que entra ara en fase de prova pilot i que de manera continuada s’iniciarà a partir del setembre.

El programa utilitzarà la metodologia implementada per la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital per tal de fer la valoració de capacitats físiques inicials i poder fer l’assessorament personalitzat a les persones que es vulguin iniciar en un programa d’exercici físic.

Una vegada fet aquest assessorament i prescrites les activitats recomanades, la intensitat i freqüència setmanal, els participants podran escollir la pràctica que més s’ajusta a les seves possibilitats, per aquest motiu la regidoria d’Esports ja s’ha adreçat a tots els clubs esportius i gimnassos de la ciutat que vulguin participar en el projecte. Aquesta col·laboració permetrà disposar d’un ampli ventall de propostes d’activitats dirigides, que a més tindran descomptes o tarifes especials mitjançant la “targeta esport” que facilitarà RELLSA.

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuració del seu navegador, vostè accepta l'us

Acepto